Mei geldt als dé Mariamaand bij uitstek. Ook dit jaar gaat monseigneur Johan Bonny voor in een diocesane bedevaart naar Maria, opnieuw in Meersel-Dreef.

Omwille van de strengere maatregelen voor de erediensten die tot en met 7 mei van kracht waren, gebeurden de opnames vooraf. Die verliepen niet zonder slag of stoot want door de felle regen en rukwinden was een viering in openlucht bij de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesgrot uitgesloten.

Dan maar uitwijken naar binnen, in de stemmige Heilige Drievuldigheidskerk van de pastorale eenheid Sint-Franciscus in Hoogstraten-Rijkevorsel.

Het resultaat mag er zijn en kan je morgen vanaf 14.00u volgen via RTV-TV Plus en via het YouTube-kanaal van bisdom Antwerpen

'Aan Maria toevertrouwd' is het thema van de digitale bedevaart van dit jaar. Want ja, mei is traditioneel de maand waarin we kapelletjes en bedevaarts-oorden versieren en heel in het bijzonder bidden tot Maria.

Ons bisdom heeft bovendien een bijzondere band met Maria: zij is patrones van het bisdom, de kathedraal en de stad Antwerpen. Heel wat parochies in ons bisdom zijn dan ook aan haar toegewijd.

Op 18 mei zetten we Maria in de kijker en benadrukken we haar uitzonderlijke rol in Jezus leven en dat van zijn leerlingen. Jezus roept hen immers op zorg te dragen voor elkaar.

Tijdens de COVID-19-crisis blijft vertrouwensvol bidden en toezien op elkaar erg actueel.